Chlazená drůbež
Chlazenou drůbež je možné zakoupit již od soboty 1. září

Kachna pekingská

Chlazené kachny jsou produkty našeho chovu. Vylíhlá kachňata jsou až do tržní velikosti odchovávána ve venkovních přístřešcích a krmena výhradně obilných šrotem. Kachny jsou poráženy ve stáří cca 60 dní.

Váha se pohybuje v rozmezí 1,5 – 3 kg.

Chlazená kachna
Chlazená kachna

Husa „pečínková“

Naše husy jsou ze začátku odchovu, jako housata, krmeny obilním šrotem, později se přechází na klíčený ječmen. Po celou dobu chovu mají husy přes den volný výběh na pastvě, pouze na noc jsou zavírány do halových přístřešků. Naše husy jsou vykrmovány do stáří cca 180 dnů.

Váha chlazené husy se pohybuje okolo 3,5 – 6 kg.

Chlazená husa
Chlazená husa

Pomalurostoucí kuře

Není kuře jako kuře. Naše kuřata se vyznačují vyšší kvalitou, poměrem masa a výraznější chutí narozdíl od klasických brojlerových kuřat. Tyto své specifické vlastnosti získávají díky mnohem delší době výkrmu. Všechna naše kuřata jsou krmena obilným šrotem v prostorných přístřešcích s venkovním výběhem. Kuřata jsou odchovávána do stáří 75 – 95 dní.

Váha se pohybuje od 1,5 do 2,5 kg. Je možné na přání zákazníka také „rodinné kuře“ (stáří 130 dní) o váze kolem 3,5 kg.

Chlazené kuře
Chlazené kuře

Mladý kohout

Kohoutí maso je vyhledávanou pochoutkou, upravuje se podle různých francouzských receptů, ale lze jej připravit také jako kuře. Mladí kohouti z naší farmy jsou krmeni obilným šrotem s dostatkem přirozené potravy ve venkonvím výběhu, kde se mohou dostatečně pohybovat až volně létat. Kohouti jsou odchovávání do stáří cca 90 až 150 dnů, kdy se jejich váha pohybuje od 1 do 1,5 kg.

Maso mladého kohouta se připravuje tepelně déle, než klasické kuřecí, ale výsledek za to stojí.

Chlazený kohout
Chlazený kohout

Perlička

Perlička má jemné delikatesní maso podobné bažantímu, ale štavnatější.

Hmotnost bývá kolem 1 kg. Stáří u perliček 90 -150 dní.

Chlazená perlička
Chlazená perlička
Chlazená slepice
Chlazená slepice

Slepice

V nabídce máme také slepice nosných i masných plemen většinou ke konci snáškového období pro přípravu Vašich vyproštovacích polévek či jiných jídel.